Sofie is een kok; ze kookt verhalen. Verhalen met smaak. Voornamelijk plantaardig, lokaal en biologisch. Ze organiseert aanschuiftafels op diverse locaties, kookt in kassen en op boerderijen en is kok bij een retreat center: ‘The Land of Now’; een stilteplek voor rustvinders, en bovenal een plek die leeft.
Daarnaast is Sofie mede-oprichter van coöperatie de Buitenschool. Een prachtige duurzame monumentale buitenschool waar straks culinair gegeten wordt, waar bedrijven vergaderen, cursussen worden gegeven, kleinschalige evenementen worden georganiseerd en waar diverse mensen wonen en werken met zorg voor elkaar. Daarnaast is de Buitenschool de thuislocatie van Loka Loka.
The Koolrability Pie
Bij de groentekweker lonkte ik naar twee pracht van koolrabi’s. Het was volstrekt duidelijk welk lot deze twee jongens tegemoet zouden gaan.
..lees meerEen ontmoeting met de oesterzwam
Een persoonlijke ontmoeting met de oesterzwam
..lees meerDe smaak van Juli boterboontjes
De zoete zomer is zo intens van kleur en smaak, zo ook bij dit boterboontjes- gerecht van vanavond voor twee personen. Ik ben een groot boterboontjes fanaat.
..lees meerMeiwijn taartje
Het sprankelende –lieve-vrouwe-bedstro- taartje voor in Mei
..lees meerMagnolia gevuld met Lente-liefde
De Magnolia met haar prachtige sereniteit. Magnolia met een hoofdletter M. Vrouwelijk, schoon en helder. De smaak? Vrouwelijk, schoon en helder.
..lees meerZevenblad munt Spread
Zevenblad is een woekeraar. Velen strijden tegen zevenblad. De oplossing is vanzelfsprekend: plukken en eten!
..lees meer