Bezig met laden...
Magnolia gevuld met Lente-liefde

Sofie van Rhijn
28 april 2016

Helaas, niets is vergankelijker dan de prachtige Magnolia, dus oogst haar op tijd, verwerk haar blaadjes in appelazijn of op sterke drank of maak natuurlijk deze heerlijke Magnolia tapas! (Ze krijgt gauw van die verrimpelde bruine randjes en voor je het weet liggen ze verloren in je tuin te composteren.  Eigenlijk is die tijd al een beetje, maar nog enkele serene blaadjes hangen klaar om geplukt te worden… )

 

 

Enkele magnolia bloemen

270 gram prei

10 gram havermout

150 ml water

100 gram cashewnoten (een paar uur weken)

1 theelepel zeezout

mespunt gemalen peper

 

60 gram zonnebloempitten

30 gram daslook

1 theelepel zeezout

 

 

Was de prei, snij deze grof . Kook de prei met havermout (met deksel erop) in 150 ml water in tien minuten gaar. Haal de pan na tien munten van de warmtebron af, maar laat de prei nog wel even uitgaren met de  deksel erop.

 

Rooster ondertussen in een droge pan de zonnebloempitten goud bruin.

Spoel de daslook schoon en laat deze uitlekken.

 

Het vocht van de cashewnoten kan weg. De cashewnoten kunnen in de keukenmachine met de gekookte prei/havermout en het zeezout + peper. Maal tot een smeuïge prei-crème. 

 

Spatel de prei-crème in een ander bakje en zonder verder de keukenmachine schoon te spoelen kan de daslook topping gemalen worden:  de zonnebloempitjes en de daslook + zeezout kunnen  in de keukenmachine. Maal deze even grof. Tot een echte daslook-crumble.

 

Vul de blaadjes van de magnolia met een flinke lepel prei-crème, met daarop een theelepel daslook-crumble. 

 

De schuitjes kunnen nog versierd worden met de prachtige stampertjes van de magnolia en met daslookbloemen. De daslookbloemen zijn nog dicht, maar als je voorzichtig het buitenste vliesje eraf pelt komt daar een prachtig ‘daslookboeketje’ uit.