Bezig met laden...

Over Loka Loka


Geboren uit liefde voor lokaal eten
 

Met hulp van de Loka Loka website & app haal je je boodschappen direct bij jou om de hoek. Met een verzameling van nu ruim 2200 biologische, streekgerichte bedrijven kom je op een eenvoudige manier in contact met de overvloed en veelzijdigheid aan ingrediënten die zich in jouw omgeving bevinden. 
 

Je vindt via deze website & app eenvoudig de adressen voor lokale, biologische producten. Zoeken kan op postcode en eventueel op aanbieders (boer, markt, cateraar etc.) of product (kaas, groente, eieren etc.) Lokale producenten en consumenten kunnen foto’s en verhalen in de app plaatsen over het actuele aanbod. 
 

 Een netwerk van vrijwilligers, bloggers en vloggers zorgen voor het nieuws; zij brengen de lokale producenten in beeld. 
 

 Weg van de supermarkt en weer terug naar persoonlijk contact; een gevoel bij wat je eet, minder verpakking, onbespoten en vers eten; het stimuleren van de biologische (natuurinclusieve) landbouw, biodiversiteit,  lokale economie en haar mooie producten.
 

 Stichting Loka Loka is een initiatief van doeners die een duurzamere wereld dichterbij willen brengen. 
 

We zijn bruggenbouwers. We bouwen aan een interactief digitaal platform. Lokaal en regionaal organiseren we ook evenementen, denk bijvoorbeeld aan diners op de boerderij, eten in de kas, kookworkshops, leren kaas maken, wildplukwandelingen en themadagen.
 

 Wij stimuleren de lokale, circulaire economie, kleinschalige, duurzame (natuurinclusieve) landbouw en veeteelt en zorgt ervoor dat consumenten weer weten wat ze eten en waar het vandaan komt. Onze stichting draait op donaties om lokaal nog meer op de kaart te zetten!

 

loka loka steunen?

Stichting Loka Loka

KVK: 76660079


Tjerk Bolhuisstraat 14

9713 WD Groningen

info@lokaloka.nl

De Stichting Loka Loka - opgericht op 13 december 2019 - wil de Loka Loka app en website verder professionaliseren, de naamsbekendheid vergroten waardoor lokaal boodschappen doen weer de gewoonste zaak van de wereld wordt. Vanaf 1 januari 2020 is de stichting erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dat betekent dat we voldoen aan de eisen die de belastingdienst stelt aan goede doelen.

Door het ANBI keurmerk kun je als donateur en/of bedrijf doneren met belastingvoordeel. Stichting Loka Loka betaalt geen belasting over ontvangen schenkingen en nalatenschappen. Klik voor meer informatie op tabblad Belastingvrij Schenken.

 

Klik hier om ons beleidsplan te lezen
 

RSIN-nummer: 860730141

Het bestuur bestaat uit de volgende leden die onbezoldigd hun werk doen:

Vincent van Dijken, voorzitter
Bereikbaar via voorzitter@lokaloka.nl

We zijn op zoek naar een penningmeester. De secretaris neemt tijdelijk deze functie op zich.

Walter de Boer, secretaris
Bereikbaar via secretaris@lokaloka.nl
 

De Stichting Loka Loka is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dat betekent dat we voldoen aan de eisen die de belastingdienst stelt aan goede doelen.

Door het ANBI keurmerk kunt u als donateur en/of bedrijf doneren met belastingvoordeel. Stichting Loka Loka betaalt geen belasting over ontvangen schenkingen en nalatenschappen.

Belangrijke informatie:

Fiscale naam: Stichting Loka Loka
Vestigingsplaats: Groningen

Fiscaal nummer (RSIN):
860730141

Als u uw giften voor minimaal vijf jaar vastlegt in een schenkingsovereenkomst ontvangt u van de Belastingdienst een groot deel terug. Afhankelijk van de hoogte van uw gift en het percentage inkomstenbelasting dat u betaalt, kan dat oplopen tot 49,50%. Aan het afsluiten van een schenkingsovereenkomst zijn geen kosten verbonden.

In een schenkingsovereenkomst legt u vast dat u periodiek een zelfde bedrag aan Stichting Loka Loka schenkt, voor minimaal vijf jaar. Het voordeel van een zo vastgelegde periodieke gift is dat er geen minimum drempel van 1% geldt en er ook geen maximum is gesteld aan de aftrekbaarheid van deze gift. De gift is totaal aftrekbaar, wat betekent dat de fiscus 37,35% of 49,50% van de gift aan u ‘terugbetaalt’. Dit percentage is afhankelijk van uw bruto inkomen.


Voor meer informatie over de schenkingsmogelijkheden: penningmeester@lokaloka.nl