Bezig met laden...
Loading...

LOKA LOKA

Loka Loka is sinds 2023 onderdeel van de Wilde School.

Binnenkort komt er een vernieuwing van de kaart, met daarop De boeren van de toekomst.

 

Op dit moment staan er meer dan 2000 adressen op waar je je biologische lokale boodschappen kon krijgen. Alleen kloppen deze boeren niet helemaal met de Wilde School visie. ("Het ondersteunen en herstellen van mens en natuur naar hun natuurlijke staat van zijn.’) en zijn er al heel veel kaarten die boeren op de kaart zetten, hier vind je een lijstje.

 

 

Als je de natuur echt wil ondersteunen en herstellen is er een volgende stap nodig. Meer leven, bodemherstel en samenwerken met de natuur. Er is hier geen keurmerk voor, sommige biologische of biologisch-dynamische boeren werken al op deze manier. 

 

 

Denk aan: permacultuur, voedselbossen, agroforestry, holistische begrazing, no dig methode in de moestuin (de bodem met rust laten)

bekijk onze voorwaarden 

 

 

HOE WERKT DE KAART?

Zoek op postcode / plaatsnaam

of type aanbieder / soort product

Niet op de kaart?

de Wilde School

Gebruik de gratis app

alle voordelen op een rijtje

  • altijd de Loka Loka kaart bij de hand
  • betere werking van de kaart voor mobiel
  • ontvang routes in je navigatie
  • gebruik Loka Loka op vakantie!

 

Wie staan er op de kaart?

Om op de kaart van Loka Loka vermeld te kunnen worden moet een bedrijf voldoen aan de volgende voorwaarden:
✔️ Regeneratieve landbouw
✔️ Ondersteunen en herstel van de natuur
✔️ Samenwerken met de natuur
✔️ Bodem herstellen
✔️ Zoveel mogelijk leven en biodiversiteit
✔️ Geen gif

Denk aan: permacultuur, voedselbossen, agroforestry, holistische begrazing, no dig methode in de moestuin (de bodem met rust laten)

Aanvullende webshops

Op de kaart vind je eenvoudig bedrijven in je eigen omgeving die lokale producten aanbieden. Wil je meer variatie? Deze handige verzameling webshops bieden pure en eerlijke producten van regionale producenten met lokale en landelijke bezorging.

Er staan inmiddels

79

bedrijven op de kaart!

laatste berichten

  • Zelfoogst Boerderijwinkel Vrijwilligers Duurzaam Eten

Nieuwe vrijwilliger helpt Loka Loka op de kaart te zetten

Vrijwilliger gezocht 17 december 2021 blogs

Toeval bestaat niet zegt men. Of toch wel? Net op het moment dat het bestuur van LokaLoka de stichting nieuw leven wil inblazen dient zich een vrijwilliger aan met dezelfde ambities. Een mooi en compleet platform voor lokale duurzame voeding verdient meer aandacht!

..lees meer

Kookvakantie in eigen land 2020

Cathy Verschoor 22 juni 2020 blogs

Een midweek vegetarisch (leren) koken met lokale, biologisch producten. In het mooie buitengebied van Deventer. Boodschappen worden gedaan bij lokale boerderijen of zelf geplukt in een permacultuurtuin. Lekker samen koken en de vegetarische keuken ontdekken. Of gewoon een week genieten van eten, wandelen en ontspannen in een mooie omgeving. Kookvakantie in eigen land. 

..lees meer

Voedsel verbouwen naast een fulltime baan

Margot Brouwer 09 juni 2020 blogs

Toen we drie jaar geleden van het bruisende Amsterdam naar het Groningse dorpje Sauwerd verhuisden, wilden we maar één ding: zelf al onze groentes gaan verbouwen. Er was alleen één probleem: mijn man heeft een fulltime studie en een heftige pollenallergie; ik heb geen pollenallergie, maar wel een fulltime baan als onderzoeker. Bovendien wilden we ook wel eens een weekend naar Amsterdam voor bezoek aan familie en vrienden. Hoe combineer je dit met het verbouwen en verwerken van al je eigen groenten? Een moestuin is toch super veel werk? Tijd besparen is dus het devies.

..lees meer