Cathy Verschoor
22 juni 2020
Een midweek vegetarisch (leren) koken met lokale, biologisch producten. In het mooie buitengebied van Deventer. Boodschappen worden gedaan bij lokale boerderijen of zelf geplukt in een permacultuurtuin. Lekker samen koken en de vegetarische keuken ontdekken. Of gewoon een week genieten van eten, wandelen en ontspannen in een mooie omgeving. Kookvakantie in eigen land.
Samen koken. We dompelen ons een week lang onder in de vegetarische keuken en maken zoveel mogelijk gebruik van lokale, biologische produkten. Wil je je eigen vleesvervangers maken? Experimenteren met fermenteren. Zelf groentenbouillon maken of weten hoe je een gerecht goed op smaak maakt. Werken met seizoensgroenten en koken zonder recept. Geef door waar je zelf mee aan de slag wilt en we kijken hoe we dit in het programma kunnen inpassen. We koken in ieder geval al onze eigen maaltijden, van ontbijt tot avondeten, dus alles komt aan bod.
Lokaal. In de directe omgeving zijn verschillende bedrijven waar we onze boodschappen doen of (indien mogelijk) kunnen bezoeken. Denk aan BD boerderij en CSA de Oosterwaarde (groente en kleinfruit, natuurderij Keizersrande (kaas en eieren), landgoederen de Haere en Nieuwe Rande (Gaia) (take-away taartjes en dranken) woon-, werkgemeenschap Overkempe (bakkerij en boerderijwinkel) Herma’s theetuin en Goede Buren (met ZonderMeer, verpakkingsloze winkel)
Wilde ontdekkingstocht. Eén dag staat in het teken van Koken uit de Natuur onder begeleiding van Willy Boogaard. Een wilde ontdekkingstocht in de eetbare siertuin, buurtmoestuin en tuinstrookjes bij de Aardehuizen in Olst.