Bezig met laden...
Nieuwe vrijwilliger helpt Loka Loka op de kaart te zetten

Vrijwilliger gezocht
17 december 2021

In Oktober kreeg Sofie (een de grondleggers van Loka Loka) ineens een telefoontje van iemand die veel vragen had over Loka Loka.

 

De belangrijkste vraag was:

hoe kan het dat een mooi en compleet platform voor lokale duurzame voeding momenteel beperkt aandacht krijgt online?

 

De realiteit is dat online zichtbaarheid om voortdurende aandacht en input vraagt. Sofie heeft Bas Geurtsen daarom ook direct gevraagd of hij als vrijwilliger een bijdrage wil leveren aan Loka Loka. Uiteraard wil hij dat!

 

Waarom vrijwilliger bij Loka Loka

Bas heeft een verleden in IT & Consulting en is sinds een aantal maanden richting aan het geven aan een carrière switch. Een zoektocht naar meer zingeving door bij te dragen aan de grote thema’s: gezondheid door voeding en het herstel van biodiversiteit door duurzame voedsel productie. Hij ziet dat de consument door meer duurzaam te eten en drinken een grote bijdrage kan leveren aan de transitie die er nodig is.

Met lokaal consumeren door bijvoorbeeld elke week een groentepakket te kopen bij een boerderijwinkel support je de producenten die al op een duurzame manier voedsel produceren.

 

Naast platform ook goed doel

In zijn enthousiasme had Bas eerder zelf al een start gemaakt met de bouw van toevallig een vergelijkbaar platform: BioLocals. Een inkomen verwerven uit dit concept bleek na veel interviews niet haalbaar. Toen Bas later op Loka Loka stuitte was hij onder de indruk van hoe compleet het platform is. Het biedt mooie kansen om impact te maken en is ook nog eens een goede doel stichting compleet met officiële ANBI registratie.

 

Ambitie

De timing had niet beter kunnen zijn: het bestuur van Loka Loka was net versterkt en er is veel energie om de stichting en het platform naar het volgende niveau te tillen. Om dat mogelijk te maken wordt er gefocust op meer gebruikers aantrekken en het opzetten van de vrijwilligers organisatie. Bas helpt nu mee met het vertalen van de ambities in concrete plannen, het optimaliseren voor zoekmachines en het creëren van content.  

 

Mocht jij het ook leuk vinden om ook mee te helpen door bijvoorbeeld blogs te schrijven over duurzaam en lokaal eten, laat het ons weten: info@lokaloka.nl

 

Vrijwilligers gezocht