
Sofie van Rhijn
20 juli 2016
700 gram boterboontjes
tak munt
2 sjalotjes
50 gram venkel
280 gram paprika’s
2 tomaten
10 radijsjes
20 gram korianderblad en evt. bieslook
Dop de boterboontjes en kook deze in ongeveer een kwartiertje gaar met een flinke tak munt erbij voor de aroma.
Snij de sjalotjes, venkel en tomaten erg fijn. Snij de paprika’s in reepjes en de radijsjes in kwarten.
Zet de wok of pan op het vuur en laat de pan erg heet worden met eetlepel water in de pan. Zodra het water begint te verdampen gaan de uitjes en de venkel in de pan. Flink fruiten en voeg dan de tomaatjes, radijsjes en paprika toe. Doe de deksel erop en laat de pan 10 a 15 minuten pruttelen. Haal dan de pan van het vuur.
Snij ondertussen de gare boterbonen in kwarten en meng deze door het kleurige mengsel.
Voeg zeezout naar smaak toe en voeg als aller-aller-laatst op het bord de gesneden koriander( + als het er is bieslook) toe.
Heerlijk met aardappeltjes uit de oven.