In 2009 bestonden mijn dagen nog uit cola drinken, alle lampen aan laten als ik wegging en knakworstjes eten. De natuur, ik kwam er nooit.
Een jaar later besloot ik het roer om te gooien: ik begon namelijk véél te lezen, onderzoek te doen: m’n kop uit het zand te halen. Het gekke is dat er sindsdien iets in werking is gezet wat nog steeds niet is uitgewerkt. De zoektocht naar een natuurlijk leven.
Je bent onmisbaar
Je bent geliefd en gehaat. Je hebt fanclubs.
..lees meerMuntparadijs van Afke de Roos
Ooit gehoord van ananas-, banaan- chocolade- aardbei- of appelmunt? Afke de Roos teelt veertien soorten munt op haar tuin in Groningen.
..lees meerDe voordelen: Voedselkilometers
Ons eten verschijnt als een wonder op ons bord en we vragen ons bijna nooit af hoe het daar terecht is gekomen.
..lees meerZelfoogsttuin van Gijs in Haren
‘Het proefveld’ is een zelfoogsttuin waar klanten zelf hun groenten, kruiden en bloemen komen oogsten. Zij betalen een contributiebedrag waarna zij het hele seizoen naar eigen behoefte groenten en kruiden kunnen oogsten.
..lees meerNoten en zaden
In de late zomer/begin herfst is er een overvloed aan noten in ons koude kikkerlandje. Als je eenmaal weet hoe hazelaars, boomhazelaars en walnootbomen eruit zien, zie je ze overal.
..lees meerNederlandse lijnzaadcrackers
We hebben hier te maken met een win-win-win recept: Lijnzaad crackers. Het is namelijk makkelijk te maken, lang te bewaren, kan van bijna geheel Nederlandse ingrediënten en de wortel/bieten pulp wat je overhoudt van je zelfgemaakte groentesapje kun je hier mooi in kwijt. Én goedkoop: voor ongeveer 35 crackers ben je nog geen €1,00 kwijt.
..lees meer