Bezig met laden...

In 2009 bestonden mijn dagen nog uit cola drinken, alle lampen aan laten als ik wegging en knakworstjes eten. De natuur, ik kwam er nooit.

 

Een jaar later besloot ik het roer om te gooien: ik begon namelijk véél te lezen, onderzoek te doen: m’n kop uit het zand te halen. Het gekke is dat er sindsdien iets in werking is gezet wat nog steeds niet is uitgewerkt. De zoektocht naar een natuurlijk leven.

16mrt

De voordelen: Voedselkilometers

In een willekeurige supermarkt vind je appels uit Nieuw-Zeeland, sinaasappels uit Zuid-Amerika en peultjes uit Guatemala. En dit vinden we heel gewoon.

Ons eten verschijnt als een wonder op ons bord en we vragen ons bijna nooit af hoe het daar terecht is gekomen.

30mrt

Muntparadijs van Afke de Roos

Afke de Roos heeft in Groningen een eigen muntparadijs waar veertien soorten munt groeien. Ooit gehoord van ananas-, banaan- chocolade- aardbei- of appelmunt?

We hebben hier te maken met een win-win-win recept: Lijnzaad crackers. Het is namelijk makkelijk te maken, lang te bewaren, kan van bijna geheel Nederlandse ingrediënten en de wortel/bieten pulp wat je overhoudt van je zelfgemaakte groentesapje kun je hier mooi in kwijt. Én goedkoop: voor ongeveer 35 crackers ben je nog geen €1,00 kwijt.

01mrt

Zelfoogsttuin van Gijs in Haren

Welkom op het stukje land van Gijs. Vlakbij Groningen, in Haren, heeft Gijs sinds een paar jaar een zelfoogsttuin: ‘Het Proefveld

21aug

Noten en zaden

In de late zomer/begin herfst is er een overvloed aan noten in ons koude kikkerlandje.
Als je eenmaal weet hoe hazelaars, boomhazelaars en walnootbomen eruit zien, zie je ze overal. Het principe ‘tijd is geld’ moet je laten varen, dan worden die noten wel heel duur. Het vinden van de plekken, het zoeken en het kraken van de noten.. Het is een goede zondagse invulling.  

 

Bijdragen van Marin Leus

Je bent onmisbaar

Marin Leus 31 maart 2020 blog

Je bent geliefd en gehaat. Je hebt fanclubs. 

..lees meer

Muntparadijs van Afke de Roos

Marin Leus 30 maart 2020 blog

Ooit gehoord van ananas-, banaan- chocolade- aardbei- of appelmunt? Afke de Roos teelt veertien soorten munt op haar tuin in Groningen.

..lees meer

De voordelen: Voedselkilometers

Marin Leus 16 maart 2020 blog

Ons eten verschijnt als een wonder op ons bord en we vragen ons bijna nooit af hoe het daar terecht is gekomen.

..lees meer

Zelfoogsttuin van Gijs in Haren

Marin Leus 01 maart 2020 blog

‘Het proefveld’ is een zelfoogsttuin waar klanten zelf hun groenten, kruiden en bloemen komen oogsten. Zij betalen een contributiebedrag waarna zij het hele seizoen naar eigen behoefte groenten en kruiden kunnen oogsten.

..lees meer

Noten en zaden

Marin Leus 21 augustus 2019 blog

In de late zomer/begin herfst is er een overvloed aan noten in ons koude kikkerlandje. Als je eenmaal weet hoe hazelaars, boomhazelaars en walnootbomen eruit zien, zie je ze overal. 

..lees meer

Nederlandse lijnzaadcrackers

Marin Leus 21 juli 2017 recepten

We hebben hier te maken met een win-win-win recept: Lijnzaad crackers. Het is namelijk makkelijk te maken, lang te bewaren, kan van bijna geheel Nederlandse ingrediënten en de wortel/bieten pulp wat je overhoudt van je zelfgemaakte groentesapje kun je hier mooi in kwijt. Én goedkoop: voor ongeveer 35 crackers ben je nog geen €1,00 kwijt.

..lees meer