Bezig met laden...
17dec

Nieuwe vrijwilliger helpt Loka Loka op de kaart te zetten

In Oktober kreeg Sofie (een de grondleggers van Loka Loka) ineens een telefoontje van iemand die veel vragen had over Loka Loka.

 

De belangrijkste vraag was:

hoe kan het dat een mooi en compleet platform voor lokale duurzame voeding momenteel beperkt aandacht krijgt online?

 

22jun

Kookvakantie in eigen land 2020

Een midweek vegetarisch (leren) koken met lokale, biologisch producten. In het mooie buitengebied van Deventer. Boodschappen worden gedaan bij lokale boerderijen of zelf geplukt in een permacultuurtuin. Lekker samen koken en de vegetarische keuken ontdekken. Of gewoon een week genieten van eten, wandelen en ontspannen in een mooie omgeving. Kookvakantie in eigen land. 

 

09jun

Voedsel verbouwen naast een fulltime baan

Toen we drie jaar geleden van het bruisende Amsterdam naar het Groningse dorpje Sauwerd verhuisden, wilden we maar één ding: zelf al onze groentes gaan verbouwen. Er was alleen één probleem: mijn man heeft een fulltime studie en een heftige pollenallergie; ik heb geen pollenallergie, maar wel een fulltime baan als onderzoeker.

31mei

De Nieuwe Winkel

De nieuwe winkel – het nieuwe eten

 

16mrt

De voordelen: Voedselkilometers

In een willekeurige supermarkt vind je appels uit Nieuw-Zeeland, sinaasappels uit Zuid-Amerika en peultjes uit Guatemala. En dit vinden we heel gewoon.

Ons eten verschijnt als een wonder op ons bord en we vragen ons bijna nooit af hoe het daar terecht is gekomen.

21aug

Noten en zaden

In de late zomer/begin herfst is er een overvloed aan noten in ons koude kikkerlandje.
Als je eenmaal weet hoe hazelaars, boomhazelaars en walnootbomen eruit zien, zie je ze overal. Het principe ‘tijd is geld’ moet je laten varen, dan worden die noten wel heel duur. Het vinden van de plekken, het zoeken en het kraken van de noten.. Het is een goede zondagse invulling.