Bezig met laden...

Meer dan voeding! Toen ik in 2011 begon met de opleiding tot Natuurvoedingskundige, kreeg ik al snel in de gaten dat het om meer ging dan voeding alleen. Het begint met de bodem en alle beestjes erin. En wie je voedsel verbouwt en dat die ook een goede boterham moet verdienen. Dat je mee kan werken met de natuur en niet ertegenin. Dat dit leidt tot robuuste, gezonde gewassen die tegen een stootje kunnen. En daarmee dus ook jou lichaam echt voeden. Maar ook tot veerkrachtige ecosystemen. En dat je alles wat je tot je neemt, moet verteren en eigen maken.

 

In het begin is al die informatie verwarrend. Maar gaandeweg wordt de keuze steeds makkelijker. Eet echt voedsel, niet teveel, vooral plantaardig (Michael Pollan) Eet zo veel mogelijk vers, biologisch, puur en eerlijk. Dat is geen opoffering of ingewikkeld gedoe. Althans dat hoeft het niet te zijn. Goede voeding is goed op alle fronten: je lijf, je (lokale) boer, de dieren, de aarde. En daar word je heel blij van!

 

Mijn ontdekkingsreis begon letterlijk in de achtertuin. Ik ontdekte de lokale bio boer en vele nieuwe groenten. Begon hierover te schrijven in een receptenblog. Leerde koken met natuurvoeding en ging voor anderen koken. Werd lesgever voeding. De reis is nog lang niet over en is nu relevanter dan ooit. Dus wil je inspringen? K.eetmee! Ik kook voor jou. • Wekelijks afhaalmaaltijden: vers, biologisch en vegetarisch. Lokaal geproduceerd in Deventer • Of bij jou thuis voor een feestje of diner. • Of bij je training/retraite/cursus op locatie, zodat jij je handen vrij hebt voor je klanten Kook lekker zelf. • En grasduin door mijn blog voor recepten en inspiratie • Of bekijk de filmpjes op K.eetmee teevee • Of volg een kookworkshop of cursus

 

Ik zie je! Cathy Verschoor

22jun

Kookvakantie in eigen land 2020

Een midweek vegetarisch (leren) koken met lokale, biologisch producten. In het mooie buitengebied van Deventer. Boodschappen worden gedaan bij lokale boerderijen of zelf geplukt in een permacultuurtuin. Lekker samen koken en de vegetarische keuken ontdekken. Of gewoon een week genieten van eten, wandelen en ontspannen in een mooie omgeving. Kookvakantie in eigen land. 

 

31mei

De Nieuwe Winkel

De nieuwe winkel – het nieuwe eten

 

Bijdragen van Cathy Verschoor

Kookvakantie in eigen land 2020

Cathy Verschoor 22 juni 2020 blog

Een midweek vegetarisch (leren) koken met lokale, biologisch producten. In het mooie buitengebied van Deventer. Boodschappen worden gedaan bij lokale boerderijen of zelf geplukt in een permacultuurtuin. Lekker samen koken en de vegetarische keuken ontdekken. Of gewoon een week genieten van eten, wandelen en ontspannen in een mooie omgeving. Kookvakantie in eigen land. 

..lees meer

De Nieuwe Winkel

Cathy Verschoor 31 mei 2020 blog, blog

We mogen de natuur best wel wat meer vertrouwen, staat er op de site van de Nieuwe Winkel. Ja, en misschien onszelf ook. ‘De keuzes van vandaag bepalen hoe de wereld van morgen eruitziet. En veel keuzes hebben simpelweg te maken met ons eten.’ We kunnen zoveel beter.

..lees meer