Bezig met laden...
 • Winkel
  Kruidenhuis de Vlo
  Drostendijk 2
  7462 SG
  Rijssen (Overijssel)

  Algemeen: Kruidenhuis de Vlo is een gecertificeerd gecertificeerd biologisch bedrijf dat zo veel mogelijk biologisch dynamisch werkt aan de zuidpunt van de Holterberg midden tussen Rijssen en Holten. De oude erfnaam van de boerderij is 'De Vlo', vandaar de naam. Meer dan 10 jaar geleden is het kruidenhuis begonnen als een kwekerij van geneeskrachtige kruidenplanten. Deze voorgeschiedenis is nog steeds merkbaar in het hoge aandeel kruiden in het assortiment. Verkrijgbaar als plant, vers of gedroogd. Zowel standaard als bijzondere keukenkruiden, geneeskrachtige kruiden en verfplanten hebben een plek.

  Groenten , eieren, honing en kruiden worden het hele jaar elke Zaterdagmiddag verkocht in de boerderijwinkel . Het kruidenhuis is afhaalpunt voor de supermarkt Biologisch-made-easy. Regelmatig zijn er rondleidingen langs de planten, waarbij groenten en kruiden kunnen worden geproefd, geroken en bekeken. Alle zintuigen komen aan bod. In workshops deelt boerin Francinehaar kennis met u.

  In het kruidenhuis streven we zo veel mogelijk naar gesloten en lokale kringlopen. Eigenaresse Francine wil de aarde die zij onder haar hoede heeft zo min mogelijk belasten en met de bodem en planten samenwerken in harmonie.