Bezig met laden...
  • Regeneratieve Landbouw
    Eet Meerbosch
    Scherpenkampweg 50
    Nijmegen ()

    Als oogstgenoot kun je van april tot december groenten van het land halen naar beschikbaarheid en naar eigen behoefte. We gaan er hierin van uit dat eenieder oogst voor eigen gebruik. Dit is op basis van vertrouwen en solidariteit met de gemeenschap.


    ga naar de website

    Algemeen: Eet Meerbosch is een zelfoogsttuinderij met voedselbos in Nijmegen-West. Wij telen groente voor meer dan 250 mensen. Dit doen wij in harmonie met het bodemleven en het leven boven de grond, met zowel mens, dier als plant. Wij gebruiken geen giftige middelen in de tuin en verstoren de bodem zo min mogelijk als voor ons werkzaam is.

    Producten: We werken met de seizoenen en delen zowel de overvloed als de risico’s met elkaar. We willen de tuin zo toegankelijk mogelijk houden, zowel de plek als het voedsel, en doen dit met een eerlijk loon voor ons.

    Aanvullend: Rondleidingen zijn mogelijk op aanvraag.
    We hebben een fantastische groep vrijwilligers die betrokken is op de tuin. Als vrijwilliger help je mee met verschillende werkzaamheden, lekker met de handen in de aarde en het hoofd in de wind. Je draagt bij aan een rechtvaardig voedselsysteem, leert over agroecologische landbouw en komt tot bezinning. Neem contact met ons op of kom eens langs! Heb je een specifieke interesse zoals bloemen, kruiden of klussen? Laat het ons vooral weten.