Bezig met laden...
  • Regeneratieve Landbouw
    Voedselbos Benthuizen
    Prins Willem Alexanderplein 7
    2731EJ
    Benthuizen ()

    We zijn elke week op vaste tijden open voor Vrienden van het voedselbos. We zijn zaterdag om de week open en geven dan regelmatig een rondleiding. En we hebben elke week op woensdag of vrijdag meewerkdag voor wie het leuk vindt om mee te helpen. Verder krijgen Vrienden korting bij deelname aan activiteiten die ook voor anderen toegankelijk zijn, zoals de Pluk & Proefwandelingen.


    ga naar de website

    Producten: Je kunt heel veel verschillende producten oogsten uit het voedselbos: groenten, kruiden, eetbare bloemen, fruit, noten, sierbloemen, zaden, paddenstoelen, medicinale planten enz. Als opstartend voedselbos is de oogst nu nog beperkt maar die zal in de loop van de jaren steeds groter worden.

    Aanvullend: Op vrijdag en woensdag hebben we om de week van 10 tot half 2 een meewerkdag waarop Vrienden en vrijwilligers mee kunnen helpen met de nieuwe aanplant en onderhoud van het voedselbos. Als Vriend kun je af en toe geheel vrijblijvend een dagje meehelpen. Als je het leuk vindt om regelmatig te komen, dan kun je je aanmelden als vrijwilliger.
    Je kunt bij ons een individuele rondleiding met adviesgeprek boeken. Dit is een goede combinatie omdat je de praktijk van een voedselbos kunt zien en ervaren. Daarnaast is er genoeg tijd om uitgebreid in te gaan op jouw individuele plannen en vraagstukken.