Bezig met laden...
  • Regeneratieve Landbouw
    Stichting Planeet
    Kloosterstraat 17
    6641 KW
    Beuningen ()

    Algemeen: Stichting Planeet zet zich in voor verbondenheid met de oorsprong van ons voedsel. Om dat in de praktijk te ervaren hebben we een zelfoogsttuin opgezet waar vrienden van Planeet zelf groenten kunnen plukken. Hier kun je meer leren over duurzame en gezonde voeding, op een hands-on manier. De zelfoogsttuin dient ook als locatie voor onze workshops, lezingen en trainingen die gegeven zullen worden over duurzaamheid, natuur, voeding en welzijn.



    In de zelfoogsttuin telen we verschillende soorten groenten en fruit volgens de no-dig methode. Dit houdt in dat we de aarde niet omploegen zodat het bodemleven met rust gelaten wordt. Het bodemleven bestaat uit bacteriën, schimmels, nematoden en nog veel meer organismen die zo in alle rust de bodem kunnen verbeteren. Hoe beter de bodem, hoe sterker en gezonder de planten, en hoe groter en lekkerder de oogst!

    Producten: We zullen je op de hoogste houden van alle groeiprocessen en we laten je weten wanneer welke groente klaar is om geoogst te worden. Ook leggen we je uit hoe je dat het beste kunt doen. Daarnaast willen we graag onze beste recepten met je delen zodat je optimaal kunt genieten van jouw zelf geoogste ingrediënten!

    Aanvullend: Stichting Planeet is meer dan alleen een zelfoogsttuin. Niet alleen krijg je verse, duurzaam en lokaal geteelde groenten, je mag ook deelnemen aan leuke en leerzame activiteiten die de stichting speciaal voor vrienden organiseert. Dit zullen workshops, lezingen en trainingen zijn waarbij je van alles kunt leren over duurzaamheid, natuur, voeding en welzijn.