Bezig met laden...
  • Regeneratieve Landbouw
    Pluk
    Tom Schreursweg 48
    1067 MC
    Amsterdam ()

    Donderdag en vrijdag van 13:00-17:00 en zaterdag van 11:00-17:00.
    Oogsttijden bij Pluk! bij de Boterbloem:
    Woensdag en donderdag van 13:00-20:00 en vrijdag en zaterdag van 11:00-18:00.


    ga naar de website

    Algemeen: Pluk! Groenten van West is begin 2017 geïnitieerd door stadslandbouwcollectief Cityplot. Ann Doherty en Kiki Muyres richtten het project samen op, beginnend bij de Fruittuin van West, en in 2021 verder uitbreidend in de polder met een andere boerderij aan de Boterbloem in de Lutkemeerpolder. Tegenwoordig verbouwen we voedsel op minder dan een hectare en bieden we meer dan 225 zelfoogstaandelen aan lokale Amsterdammers.

    Producten: U kunt elke week verse seizoensgebonden en biologische producten oogsten van mei - november (afhankelijk van de weersomstandigheden)
    Oogsters betalen één jaarlijkse vergoeding om het hele seizoen te oogsten
    Elke week delen we met u wat er van de velden kan worden geoogst en instructies voor het oogsten
    U kunt rooier worden op 1 van onze 2 locaties. We hebben één boerderij gelegen in de Fruttuin Van West en één boerderij gelegen aan de Boterbloem in de Luktemeerpolder (15min fietsen van de Fruittuin Van West)
    Het oogsten duurt ongeveer 30-60 minuten, afhankelijk van het seizoen en de locatie. Het oogsten kan bij de Fruittuin langer duren omdat de akkers verspreid liggen terwijl de Boterbloemvelden op één plek staan. Soms oogsten we items voor u.

    Aanvullend: Boerderijrondleidingen en oogstproeven
    Neem deel aan een van onze tours om de boerderij te zien, de boeren te ontmoeten en een oogst uit te proberen!
    We bieden eenmalige proefoogsten aan iedereen die geïnteresseerd is om mee te doen voor een voorgestelde donatie van € 15-30 euro.