Bezig met laden...
  • Regeneratieve Landbouw
    Ús Hôf Afhaalpunt
    grootzand 4
    Sneek ()

    donderdag 15.00 - 19.00 uur bij Restaurant Aan de Gracht


    ga naar de website

    Algemeen:
    Ús Hôf is het weiland van Bregje en Michel dat zich heeft ontwikkeld tot een klein paradijs vol groenten, fruitbomen, bessenstruiken en bloemen. Een vorm van landbouw die de relatie tussen producent en consument weer herstelt. Zonder bestrijdingsmiddelen, puur natuur. Kraakvers en lekker. Kijk hier even voor een rondvlucht over de tuin of voor de uitgebreide virtuele rondleiding die we vorig jaar opnamen.

    Producten: Ús Hôf werkt op basis van de Permacultuur en is georganiseerd als CSA . We werken daarom met een abonnement op basis van solidaire betaling. Je betaalt aan het begin van het seizoen op het prijsniveau dat bij jouw eigen inkomen past. Je oogst zelf wekelijks de groenten, wanneer het jou uitkomt. Als je geen tijd hebt om zelf te oogsten kan je ook een groentetas-abonnement nemen, dan zetten we die op dinsdag- , donderdag- of zaterdagochtend voor je klaar in Sibrandabuorren, Sneek of Bolsward. Ook restaurants en instellingen kunnen verse, onbespoten groenten bij ons bestellen.Daarnaast kan je ook meedoen met Voedselcoöperatie Ús Iten. Naast onze groenten kan je dan al je andere (biologische) producten bestellen via de webshop en ze hier op zaterdag in Sibrandabuorren afhalen. Denk aan brood, zuivel, eieren, vlees, maar ook de keukenkast producten als pasta, rijst, pindakaas en tomatensaus. Waar mogelijk uit onze eigen regio en anders van de biologische groothandel. Handig en een stuk goekoper dan in de winkel omdat de leden als coöperatie gezamenlijk bestellen en zelf de werkzaamheden doen. Groenten die de vraag van onze zelfoogsters overstijgen worden ook los aangeboden via Ús Iten.

    Aanvullend: Samen met Ús Iten organiseren we ook leuke activiteiten. Bijvoorbeeld een proeverij om elkaars recepten te proeven van bijzondere groenten uit de tuin. Of een lezing over de werkwijze van een lokale producent. Een eerdere zomer is top-kok Kees Elfring neergestreken in onze tuin met zijn HupHupFoodlab. Op de site laat hij zien hoe je zelf ook de heerlijkste gerechten kan bereiden met onze groenten.