Bezig met laden...
  • Regeneratieve Landbouw
    Voedselbos Glimmen
    Meentweg 22A
    Glimmen ()

    Er zijn regelmatig open dagen en workshops.

    Wil je meer weten over meerjarige groenten, welke plek deze hebben in een voedselbos, en hoe je ze kunt toepassen, ook in je eigen voedseltuin?

    Meld je dan aan voor onze dagworkshop Meerjarige groenten op vrijdag 6 oktober van 10:00 – 16:00.


    ga naar de website

    Algemeen: In Voedselbos te Glimmen combineren we voedsel, natuur en inspiratie op een unieke plek aan de Drentsche Aa. Zij bouwen dit project met 73 bevlogen vrijwilligers voor een gezonde en groene toekomst.

    Producten: Sommige planten zoals Japanse duizendknoop en brandnetel zien we liever gaan dan komen in een bos en/of tuin. Het zijn planten die goed gedijen in ons Nederlandse klimaat en zich hier graag in grote getale willen vestigen. Ze komen spontaan op zonder daar iets voor te hoeven doen. In Voedselbos te Glimmen komen deze planten ook voor. In plaats van ze te bestrijden, wat vrijwel onmogelijk is en waar ook andere flora en fauna door beschadigt kunnen raken, maken we dankbaar gebruik van hun overvloed. Zo maken we er een win-win situatie van. Door te oogsten wordt de plant in toom gehouden of raakt zelfs uitgeput en verdwijnt. In het productietasje vind je een aantal van deze snel oprukkende maar eetbare planten zoals Japanse duizendknoop, brandnetel en hondsroos. Hier worden allerlei producten van gemaakt die te bestellen zijn via de website

    Aanvullend: Via de optie winkel op de website zijn er naast producten ook opties om bij te dragen aan de bouw van het voedselbos.