Bezig met laden...
  • Regeneratieve Landbouw
    Tuinderij De Veldhof
    Veldhofstraat 54
    Joppe ()

    +31(0)6 4938 6227

    Elke donderdag werkt tuinder Valérie samen met stagiairs en vrijwilligers op de tuin. We beginnen om 9 uur en lunchen gezamenlijk rond 12.30 uur. Werkzaamheden zijn bijv. planten en zaaien, schoffelen en onkruid wieden, compost uitrijden, groente oogsten, opbinden en snoeien van fruitstruiken. Naast de wekelijkse donderdagen wordt er regelmatig een meewerkdag op vrijdag en/of zaterdag georganiseerd waarbij de grotere (onderhouds)klussen opgepakt worden. Dit is vooral een gezellige dag (kinderen ook welkom) met een groentesoep boven het vuur. Als abonnementhouder ben je welkom om mee te helpen op het land: af en toe als er even veel werk is of regelmatig, maar dit is niet verplicht.


    ga naar de website

    Algemeen: Vanuit het enthousiasme en de wens naar lokale en gezonde groenten van een aantal inwoners van Gorssel is begin 2015 het idee ontstaan van het opzetten van een Permacultuur tuinderij. Dat initiatief werd snel opgepakt en op 1 september van hetzelfde jaar opende Tuinderij De Veldhof haar poorten en voorziet sindsdien wekelijks in verse groente aan inwoners van Gorssel en omliggende dorpen.

    Producten: De tuinder streeft ernaar wekelijks minstens zes verschillende groenten te produceren. Als abonnementhouder zeg je toe wekelijks een deel van deze oogst af te nemen en oogst je elke week jouw aandeel. Het zelfoogst abonnement loopt van mei t/m november (30 weken) en bevat naast groenten ook kruiden oogsten en (indien beschikbaar) fruit. Snijbloemen worden op losse basis aangeboden (dit valt buiten het groentenabonnement).
    prijzen voor een heel seizoen (30 weken oogsten): Eerste volwassene: € 363,-, tweede volwassene: € 308,-, overige volwassenen: € 280,- p.p., kind 0-4 jaar gratis, kind 5-8 jaar € 33,-, kind 9-12 jaar € 83,-, kind 13-18 jaar € 132,-

    Aanvullend: Aanbod losse verkoop (zonder abonnement)

    Sporadisch mag je zonder abonnement komen oogsten op De Veldhof. Groenten, kruiden en fruit worden in principe geteeld voor de abonnementhouders. Is er sprake van een overschot, dan mag je los komen oogsten. Het aanbod voor losse oogst vind je op deze pagina. Losse oogst reken je af in de online Veldwinkel. Is de Veldwinkel leeg, dan is er op dit moment helaas geen aanbod voor losse verkoop. Wil je verzekerd zijn van wekelijkse oogst? Dan kun je abonnementhouder van De Veldhof worden.
    Spelregels losse verkoop (zonder abonnement)In de online Veldwinkel kijk je of er losse oogst aangeboden wordt
    Zo ja, dan ben je in die week van woensdag t/m zondag welkom om te komen oogsten. Op maanden en dinsdagen is de tuin gesloten

    Je neemt zelf een krat of tas mee. Bij aankomst en vertrek sluit je de poort
    Bij aankomst op de tuinderij lees je eerst de tuinregels en de oogstinstructies in de kast (aan de linker kant halverwege het terrein)

    Heb je iets geoogst? Weeg het dan thuis en reken meteen af in de webwinkel. Groenten die per 100 of 250 gram afgerekend worden: je mag bij betaling het gewicht van jouw oogst naar beneden afronden.