Bezig met laden...
  • Regeneratieve Landbouw
    De Woldtuin
    Wolddijk 52
    9781TK
    Bedum ()

    +31 641760729

    Maandag: Gesloten
    Dinsdag: Gesloten
    Woensdag: 15:00 – 18:00
    Donderdag: Gesloten
    Vrijdag: Gesloten
    Zaterdag: 12:00 – 16:00
    Zondag: Gesloten


    ga naar de website

    Soort bedrijf: regeneratieve boerderij

    Algemeen: De Woldtuin ligt in het voedselbos van Savanneboerderij Verbaarum. Dit is een ‘savanne agroforestry systeem’ met een mix van eenjarige en vaste planten, struiken en bomen. We passen hier regeneratieve (herstellende) landbouw toe, met een unieke combinatie van natuurlijke technieken. Door deze technieken verandert de savanne gestaag van een biologisch verarmd weiland naar een snel uitdijende groene wereld.

    Producten: Het seizoen voor 2023 loopt van Maandag 8 mei tot Zaterdag 18 november, dat zijn 28 weken.

    Afhankelijk van het seizoen varieert het soort en het aantal groenten. We beginnen het oogstseizoen in Mei met vroege voorjaarsgroenten zoals radijs, raapjes, lente-ui en allerlei bladgroenten zoals sla, spinazie en rucola. Vanaf eind Mei zal het aanbod snel oplopen naar 15 tot 20 verschillende groentes per week. Soms zijn er bakken vol met aardbeien, de tomaten rijpen vanaf eind Juli, komkommers en courgettes zijn er de hele zomer in overvloed, en in Oktober is er de geleidelijke switch naar allerlei herfstgroenten.

    Aanvullend: Elke eerste Zondag van de maand geven zij rondleidingen op de Savanne, de No-dig tuinderij en Christa’s moestuin voor geïnteresseerden. De rondleidingen starten altijd om 13:00 en duren tussen de 1 en 2 uur, afhankelijk van het weer en de groepsgrootte. Aanmelden is verplicht en je dient vooraf te betalen; de kosten zijn €12,50 per persoon.
    Marktkraam:
    Wij verzorgen de teelt en oogst van de groenten en bieden ze elke Woensdag en Zaterdag aan op de marktkraam op het boerenerf. De meeste groenten zijn ongewassen, daardoor zijn ze gezonder en langer houdbaar. Slablaadjes en Spinazie wassen we wel altijd alvast voor je! Je bepaalt bij ons zelf wat er op tafel komt, je kiest gewoon ter plekke uit de verschillende soorten groenten die op de marktkraam liggen. Ook kun je zelf de hoeveelheden aanpassen: vind je onze Hakurei-raapjes maar niks? Neem dan bijvoorbeeld twee porties asperge broccoli’s mee.

    Tas:
    Als nieuw lid krijg je van ons je eigen stevige biologische katoenen groentetas cadeau waarmee je iedere week je groenten kunt komen halen. Als je de tas een beetje vochtig maakt houd je je groenten gemakkelijk langer vers!

    Meer dan alleen groenten halen:
    Als lid bij de woltuin ben je op de ophaaldagen altijd welkom voor gezelligheid, het doel van een CSA is immers voor een belangrijk deel gericht op gemeenschapszin. Bij de Woldtuin vinden we het belangrijk dat iedereen zich onderdeel voelt van de boerderij. Als je een abonnement afsluit ben je lid van de CSA, en dus ook de gemeenschap die wij samen vormen. Misschien zijn er op dat moment wel bessen te plukken rondom het erf, of heb je zin om te helpen met onkruid wieden, etc. etc. etc… er is van alles te doen en te zien op het terrein!