Bezig met laden...
 • Regeneratieve Landbouw
  Herenboeren Hof van Rhee
  Doctor Joh. Picardtweg 4
  Rhee (Drenthe)

  0646222153

  Soort bedrijf: Herenboer

  Algemeen: Herenboerderij Hof van Rhee is een kleinschalige coöperatieve boerderij in Rhee, Assen, in eigendom van ca. 240 huishoudens (Herenboeren Assen) uit de omgeving. Samen bepalen we wat we willen eten. Onze Herenboeren-boer, die in dienst is van de coöperatie, verbouwt voor ons zo’n 50 soorten groenten, fruit en aardappelen. Hij verzorgt ook de varkens, runderen en kippen die vlees en eieren leveren.
  Er wordt voedsel geproduceerd op een duurzame manier, met respect voor milieu, bodem, de dieren en de boer. Leden investeren eenmalig bij het instappen in de coöperatie. Vervolgens delen we de kosten, circa 12 euro per afnemende mond per week. Wat we daarvoor terugkrijgen, is elke week ongeveer 60% van ons verse eten.

  Producten: De leden beslissen gezamenlijk wat ze willen eten. De coöperatie stelt elk jaar een teeltplan vast. Om een idee te geven: het gaat ongeveer om 50 soorten groenten, waarbij wij uiteraard de seizoenen volgen. Dankzij de kassen kunnen wij ook regelmatig producten eten die net niet in het seizoen passen. Daarnaast zijn er diverse soorten fruit, noten en eieren. Voor de niet-vegetariërs is er rundvlees, varkensvlees en kippenvlees.