Bezig met laden...
 • Zelfoogsttuin
  Het Zoete Land
  Leiden (Zuid-Holland)

  0621577070

  Het oogstseizoen is van eind april tot half november. De oogsttijden zijn op vrijdag van 9.00 uur tot 14.00 uur en op zaterdag van 9.00 uur tot 13.00 uur. Daarbuiten is de tuin ook open en te bezoeken,


  ga naar de website

  Soort bedrijf: Ecologische tuinbouw

  Algemeen: Het Zoete Land is een zelfoogsttuin: 125 oogstdeelnemers uit de stad verbinden zich voor een jaar met de tuin en oogsten wekelijks de lokaal geproduceerde groente, kruiden, bessen en bloemen van eind april tot half november. Er wordt veel aandacht besteed aan bodemvruchtbaarheid, biodiversiteit, educatie en de tuin heeft een sociale functie als ontmoetingsplek voor buurtbewoners. Meer dan 30 vrijwilligers tuinieren onder begeleiding van de tuinder.

  Producten: Er is geen directe verkoop. De producten de geteeld worden, worden verdeeld onder de oogstdeelnemers. Dit zijn meer dan 50 soorten fijne groenten als bospeen, bosbietjes, bladgewassen, courgettes en peultjes maar ook verse kruiden als munt, peterselie en verschillende soorten basilicum. Daarnaast is er een bessentuin met aalbessen, frambozen, zwarte bessen, kruisbessen en bramen. Ook is er een snijbloementuin voor de zelfpluk met meer dan 50 soorten bloemen.

  Verpakkingsvrij: Uitsluitend verpakkingsvrij

meer "Zelfoogsttuin" in de provincie Zuid-Holland terug naar overzicht