Bezig met laden...
 • Cooperatie
  Foodcoop Amsterdam
  Douwes Dekkerstraat 2
  1053 SX
  Amsterdam (Noord-Holland)

  Coöpdagen worden om de twee weken of drie weken gehouden op vrijdagavond in buurtcentrum De Havelaar in Oud-West. De bestelde boodschappen kunnen dan tussen 17.45 en 18.45 worden opgehaald. Enkele leden van de coöperatie hebben die middag de bestelde producten uitgepakt en klaargezet voor alle bestellende leden. Afrekenen gebeurt met PIN.


  ga naar de website

  Algemeen: Foodcoop Amsterdam is een vereniging die het mogelijk maakt om direct inkopen te doen bij lokale boeren, tuinders, bakkers, bottellaars en biologische groothandels. Het is een voedselcoöperatie; een sociaal en veelal biologisch alternatief voor de supermarkt en andere gangbare consumptieplaatsen.

  Elke twee weken organiseren we een Coöpdag in buurtcentrum De Havelaar in Oud-West waarop onze leden de door hen bestelde boodschappen kunnen ophalen. Daarnaast wordt bijna elke maand een Coöpmaaltijd gekookt. Na het boodschappen in- en uitpakken kan je dan bij Foodcoop Amsterdam aanschuiven, van gedachten wisselen met de andere Foodcoopers, en je laten verrassen door de kookkunsten van een van onze leden.

  Producten: Allereerst werken we samen met biologische groothandel De Nieuwe Band. Dit betekent dat we ongeveer alle houdbare artikelen kunnen bestellen die ook in een doornsnee biologische winkel verkrijgbaar zijn, maar dan voor de inkoopprijs. Daarnaast hebben we momenteel verse groenten en zuivel in ons assortiment dankzij Bioromeo. En ook verse buffelmozzarella en ricotta van Buffalo Farm Twente kunnen momenteel via de Foodcoop worden besteld.

  Daarnaast hebben we voorheen samengewerkt met bakkerij Iambe, die niet alleen biologisch bakt, maar ook sociaal onderneemt. Hetzelfde geldt voor Brouwerij de Prael waar we lange tijd allerlei bieren hebben kunnen bestellen.

meer "Cooperatie" in de provincie Noord-Holland terug naar overzicht