Bezig met laden...
 • Winkel
  Boerderij De Hoge Kamp - Texel
  Hoornderweg 21
  1791 PM
  Den Burg (Noord-Holland)

  06 23231795 / 06 22420051

  We hebben geen vaste openingstijden. Indien de boer of de boerin thuis is, bent u van harte welkom om ons bedrijf en winkel te bezoeken.  Wilt u er zeker van zijn dat de winkel open is bel dan even met Lonneke, tel. 06-22420051 of Arjen, tel. 06-23231795.


  ga naar de website

  Soort bedrijf: Schapenhouderij / Boerderijwinkel

  Algemeen:
  Schapenboerderij De Hoge Kamp is gelegen op het oude Texelse land tussen Den Burg en Den Hoorn. Arjen en Lonneke Boerhorst houden hier ruim 300 echte Texelse schapen die jaarlijks circa 500 lammetjes krijgen. Na het aflammeren gaan de dieren zo snel mogelijk naar buiten en lopen ze de rest van hun leven op de zilte weidegronden van Texel. We houden de schapen op natuurlijke wijze met veel aandacht voor het dierenwelzijn.

  De Hoge Kamp zet zich actief in voor het behoud van landschapselementen en het karakteristieke Texelse landschap. Daarnaast doen we aan weidevogelbeheer. We proberen op ons land een optimaal leefgebied voor weidevogels te creëren. Dit doen we onder andere daar laat te maaien en extensief te beweiden.

  Producten: Lamsvlees

  Het Texelse schapenras is wereldberoemd vanwege de uitzonderlijk goede vleeskwaliteit van de lammeren. De smaak van echt Texels lamsvlees is superieur vanwege de uitstekende natuurlijke omstandigheden, zoals de zilte grond en frisse zeelucht. Wij verkopen in onze kleine gezellige winkel diverse soorten diepgevroren lamsvlees, zoals onder andere lamsbout, lamskoteletten, lamsburgers, shoarma, stoofvlees, lamsboutschijven en lamsschenkel.

  Texelse producten en souvenirs

  Naast lamsvlees verkopen we in ons winkeltje ook vele andere leuke en lekkere Texelse producten. Ook Texelse souvenirs in diverse soorten en maten zijn bij ons te koop.

  Aanvullend: Gastvrij Genieten!

  Camping De Hoge Kamp is een kleinschalige, gemoedelijke boerencamping waar u heerlijk kunt kamperen. De camping is centraal gelegen op ca. 1,5 km. van Den Burg, de hoofdplaats van het eiland Texel. Het strand en bos zijn op fietsafstand. Alle plaatsen zijn voorzien van stroom en water. Ook zijn er picknicktafels aanwezig. Voor de kinderen is er een leuke speelplaats met schommel, trampoline en zandbak. Gratis Wifi en broodjesservice. www.campingdehogekamp.nl

meer "Winkel" in de provincie Noord-Holland terug naar overzicht