Bezig met laden...
 • Winkel
  Boerderijwinkel Kwekerij Vahl
  Grafhorsterweg 71
  8271 CB
  IJsselmuiden (Overijssel)

  0383316715 / 0634614904

  Maandag t/m vrijdag: 8.30-12.30 en 13.30-17.30
  Zaterdag: 8.30-12.30


  ga naar de website

  Soort bedrijf: Boerderijwinkel

  Algemeen: Welkom bij Boerderijwinkel kwekerij Vahl te IJsselmuiden. Op ons bedrijf telen we in de zomer een uitgebreid assortiment groenten in de vollegrond en in de winter telen we witlof op watercultuur. De producten worden dagelijks in de boerderijwinkel aangeboden die op het bedrijf gevestigd

  Producten: In de zomer telen wij een heel aantal soorten groenten; sla, andijvie, spinazie, spitskool, bloemkool, rode kool, broccoli, savooiekool, prei, bieten, uien, bospeen, aardbeien, rabarber, sperziebonen, snijbonen, komkommers, tomaten, selderij, knolselderij, etc… Wij telen ook vroege aardappelen van het ras ‘Parel’ die erg geliefd is in de IJsseldelta.

  We zijn steeds op zoek naar de meest duurzame manier van groente telen en daarom zijn we sinds 2013 overgestapt naar het gebruik van een organische bodemverbeteraar; Condit. Deze bodemverbeteraar wordt gebruikt in combinatie met organische mest (stalmest, compost, etc.) en hierdoor wordt de balans in de bodem hersteld. Als de bodem in balans is, zijn de groenten die erop groeien ook gezonder en weerbaarder tegen ziekten en plagen. Het gebruik van bestrijdingsmiddelen en kunstmest is hierbij dus bijna niet meer nodig.

  De groenten en aardappelen worden verkocht in onze boerderijwinkel, aan groenteboeren, groentekramen op de markt, aan fruittelers met boerderijwinkel en aan de lokale grossier van groenten & fruit. De uitwisseling van groenten en fruit met fruittelers proberen wij uit te breiden om het assortiment in de boerderijwinkel uitgebreid en zo vers mogelijk te houden.

  In de winter telen wij witlof op watercultuur en oogsten wij de boerenkool, winterprei, spruitjes en bieten, om te bewaren en te verkopen in de boerderijwinkel. Verder hebben wij in de winter de tijd nodig om het land te bewerken voor het volgend groeiseizoen en weer een optimale bodem te krijgen voor de groenten en aardappelen.

  De kwaliteit van alle aangeboden groenten, fruit, aardappelen en streekproducten op nummer 1 en dat is uw garantie!

meer "Winkel" in de provincie Overijssel terug naar overzicht