Bezig met laden...
 • Horeca
  Onder de Eiken
  Drift 20A
  7991 AB
  Dwingeloo (Drenthe)


  Algemeen: Vlees weet waar het vandaan komt!

  Op de Dwingeler es, in de groene weide, zie je krachtige vleeskoeien. Blondes- en Belgische blauwe koeien, de stier van Egbert en de kalfjes drinkend bij de moeder. Op de biologische boerderij van Jan Steenbergen in Ansen staan prachtige Wagyu's en Piemontesen, slaand met de staarten en drinkend bij de moeder. In de Potstal op het stro van zijn eigen graanakkers en in het voorjaar naar buiten. Onze vleesleverancier sinds 2006. Rijdend door het Doldersumse veld zie je de kleine Black Angus in de kudde rondlopen. Allemaal op landerijen zonder kunstmest.

  De ramslammeren van de Dwingeler kudde lopen met herder Johan Coelingh van maart- april tot oktober op de heide om veel kruiden en grassen te verorberen. Bij te korten zoeken wij lammeren van boeren met een beheersvergoeding, tegen kunstmest gebruik, van ander natuureigenaren. Er loopt geweldig vee in onze omgeving.

  Het wild komt uit de jachtterreinen van de WBE's (WidBeheersEenheden) waarvan de jagers samen met de natuurverenigingen elk jaar de stand van de reeën tellen. Om tekorten en overschotten te voorkomen wordt het afschot vastgelegd door de provincie. Onze reeën worden gekeurd door erkende keurjagers en met papier en rood loodje aangeleverd. Hierna mogen wij ermee aan de slag.

meer "Horeca" in de provincie Drenthe terug naar overzicht