Bezig met laden...
 • Winkel
  Koren- en mostermolen de Verwachting
  Molenweg 6
  9161 AW
  Hollum (Friesland)

  Algemeen: De stellingmolen is in 1988 herbouwd. In deze ruim 100 jaar oude molen wordt op vaste data en tijden meel gemalen en mosterd gemaakt. De molenaars en de mosterdmakers geven hierbij uitgebreide uitleg en als bezoeker bent u van harte welkom om deze demonstraties bij te wonen.

  Ook beschikt de molen over een molenwinkeltje. Hier zijn alle ambachtelijk gemaakte molenproducten verkrijgbaar. Men vindt hier onder andere meel en tarwemeel, diverse soorten pannenkoekenmixen, boffert-mix en veertien verschillende soorten Amelander mosterd. De Amelander mosterd die in molen "de Verwachting" wordt gemaakt, maakt onderdeel uit van het Amelands Produkt.

  In koren- en mosterdmolen "De Verwachting" wordt op ambachtelijke wijze mosterdzaad vermalen tot mosterd. De Amelander mosterd is er inmiddels in 13 smaken en wordt geproduceerd met enkel natuurlijke ingrediënten. Het mosterdzaad wordt op Ameland geteeld, in de korenmolen gemalen en na een uitgebreid proces verwerkt tot een unieke basismosterd (naturelmosterd). Daarnaast zijn er nog een aantal bijzondere specialiteiten zoals bijvoorbeeld mosterd met fenegriek en duvelsgoed, een mosterd met gerookte piri-piri en rookaroma. Liefhebbers van bijzondere streekproducten moeten zeker eens langskomen om te proeven, het is puur genieten!

meer "Winkel" in de provincie Friesland terug naar overzicht