-
HorecaVisrestaurant 't AilandHaven 499976Lauwersoog (Groningen)
31519349033Het restaurant is elke vrijdag, zaterdag en zondag open vanaf 11:00. De keuken sluit om 19:00, in de zomer om 20:00.
Op andere dagen is 'tAiland beschikbaar voor groepen.
Er is hebben een uitgebreid aanbod van verschillende kleine activiteiten zoals plankton kijken, slikslede rijden, fuiken en korte fileerworkshops. Voor meer diepgang zijn er ook Wadvistochten en fileercursussen van een hele dag, en zelfs meerdaagse vistochten op het Wad. In overleg is altijd een programma op maat mogelijk.
Inschrijven op een geplande activiteit kan ook. Onze wadvistochten, workshops en cursussen staan op www.wadvistochten. nl
Soort bedrijf: Visrestaurant. Thuisbasis van ambachtelijke vissers
Algemeen: Restaurant 'tAiland serveert lokale vangst van 'Goede Vissers' met patat van biologische aardappels uit de buurt. De overige ingrediënten zijn biologisch en zoveel mogelijk lokaal.
'tAiland is thuisbasis van Wadvissers Jan en Barbara Geertsema. Zij vissen met traditionele vistuigen op harder, zeebaars en strandkrab, en rapen met de hand de Wilde Wad Oesters. Vanuit 'tAiland worden Wadvistochten georganiseerd en in de Viswerkplaats worden cursussen gegeven. Alles om mensen te laten kennis maken met de zeenatuur en de kleinschalige visserij.Producten: 'tAiland serveert en verkoopt:
Vis van Goede Vissers (Wad- en Noordzee)
Aardappels van familie Westers (Hornhuizen)
Kaas van Kleikracht (Winsum)
Speltmeel van Landgoud (Pieterburen)
Mosterd van Abrahams mosterdmakerij (Eenrum)
Diverse WaddendelicatessenAanvullend: Jan en Barbara willen hun kennis en vaardigheden omtrent vis, visverwerking, bereiding en de traditionele visserij op het Wad graag overdragen. 'tAiland is een erkend leerbedrijf voor de horeca en het visserijbedrijf (TS31) is een erkend leerbedrijf voor de (binnen)vaart.
'tAiland biedt ook plaats voor WWOOF-vrijwilligers.
Verpakkingsvrij: Vis voor de verkoop wordt verpakt in biologisch plastic.
Eigen koeltas of koelbox meenemen is slim.
Bezig met laden...