Bezig met laden...
  • Horeca
    Restaurant Vermeer
    Prins Hendrikkade 59-72
    1012 AD
    Amsterdam (Noord-Holland)

    020 556 4885

    maandag: 18:00–22:00
    dinsdag: 18:00–22:00
    woensdag: 18:00–22:00
    donderdag: 18:00–22:00
    vrijdag: 18:00–22:00
    zaterdag: 18:00–22:00
    zondag: Gesloten


    ga naar de website

    Algemeen: Met een beetje hulp van De Dakdokters heeft chefkok Christopher Naylor van Restaurant Vermeer (1 ster) in hotel NH Barbizon een moestuin in hartje Amsterdam opgezet. Waar daar in hemelsnaam plek voor is? Op het dakterras natuurlijk! Naast bijvoorbeeld sla, snijbiet en worteltjes, groeit er ook venkel. Maar daar blijft het niet bij: het restaurant heeft een eigen wormenhotel, en één verdieping lager vliegen de bijen rond. Bij het ontbijt wordt dan ook honingraat van eigen makelij geserveerd. In het restaurant worden spectaculaire gerechten zoals sappige knolselderij en bietjes uit een zoutkorst geserveerd, of 'risotto' van koolrabi. De gerechten worden gemaakt met eigen oogst en aangevuld met groenten van Wim Bijma.