Bezig met laden...
 • Boer
  Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight
  Zwethkade Zuid 45
  2635 CW
  Den Hoorn (Zuid-Holland)

  Hilde: 06-42251257 Arnold: 06-50262391

  Het druivenseizoen begint ongeveer in de derde week van augustus tot midden november, voor zekerheid, kan je altijd bellen. In het druivenseizoen is de winkel elke werkdag van 11.00-17.30 uur en zaterdag van 10.00-16.00 uur geopend.


  ga naar de website

  Soort bedrijf: Biologisch dynamische druivenkwekerij

  Algemeen: Diverse soorten smakelijke, authentieke Westlandse druivenrassen worden op de kwekerij biodynamisch gekweekt en vanuit de knusse druivenwinkel op de kwekerij verkocht.

  Producten: Naast de druiven verkopen ze ook druivensap en diverse soorten jams

  Aanvullend: De bij is in nood. De bijenstand heeft veel last van parasieten (de Varroamijt) die de bij verzwakken en vatbaar maken voor ziektes. Er is té weinig voedsel (dracht) voor bijen en bijen zijn kwetsbaar voor chemische bestrijdingsmiddelen. Dit was voor Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight een reden om bijen te gaan houden. In de achtertuin staan drie kasten. Er zijn houtwalletjes voor vogels en egels, een grote bloementuin met bij-en vlindervriendelijke planten, fruitbomen en een paddenpoel. Er wordt gebruikt gemaakt van een Vitalizer (water) en alle energie wordt opgewekt d.m.v. zonnepanelen.

  Verpakkingsvrij: Westlandse druiven hebben een dun schilletje en zijn daardoor kwetsbaar. Onze druiven worden verpakt in houten kistjes die steeds hergebruikt worden. Wil je geen verpakking van ons, neem dan zelf iets mee om de druiven in te doen.

meer "Boer" in de provincie Zuid-Holland terug naar overzicht