Bezig met laden...
 • Winkel
  Biologische balans boerderij Het Derde Erf
  Birkstraat 125
  3768 HE
  Soest (Utrecht)

  06 52336343

  maandag: Gesloten
  dinsdag: Gesloten
  woensdag: Gesloten
  donderdag: 10:00–16:00
  vrijdag: 10:00–16:00
  zaterdag: 10:00–16:00
  zondag: Gesloten


  ga naar de website

  Algemeen: Sinds al weer een aantal jaren verkopen wij rundvlees van eigen bedrijf. Geheel volgens biologisch dynamische eis runnen wij de melkveehouderij en zijn dan ook Skal-gelicenteerd en zijn we aangesloten bij Demeter.
  Wij gaan een week na slachting het vlees verdelen in porties en het vlees gaat bij de slachterij een grote vriescel in. Een dag later maken wij van dit diepgevroren vlees pakketten. Er wordt onderscheid gemaakt in voor- en achterpakketten. Een voorpakket is vooral het suddervlees en snelklaar (meer gehakt, hamburgers) en het achterpakket is het luxe pakket (ossehaas, biefstuk, entrecote etc). Wij geven ongeveer 20% korting op deze pakketten in vergelijking met de losse verkoop van de soorten vlees. Dit doen wij omdat we pas weer een volgende koe laten slachten, als de vriezer bijna leeg is. Het is dus zeer kleinschalig en daardoor ook weer zeer overzichtelijk.
  Verder verkopen wij ook eieren van onze kippetjes. Wij hebben rond de 50 kippen. Door de enorme populariteit van de eitjes hebben we het hok aangepast zodat we hopelijk geen mensen meer hoeven te teleurstellen. Onze eieren zijn echt kakelvers en de kippen gaan elke dag een wandeling maken.
  Nieuw is de melktap voor echte rauwe melk! Nergens zulke verse melk met nog de goede bacterien en vetten. Hier kan jezelf ook nog kefir of yoghurt van maken.
  Onze pergolatuin De Birkenhof is voor leden. Je wordt per seizoen lid en ruim 30 weken lang elke vrijdagmiddag een mooi pakket.

  Op afspraak voor vlees, eieren en rauwe melk. Zelfbediening en groentepakketten via lidmaatschap.

  www.hetderdeerf.nl

meer "Winkel" in de provincie Utrecht terug naar overzicht