Bezig met laden...
 • Winkel
  Sengersbroek
  Sengersbroekweg 7
  5725 TK
  Heusden Gem Asten (Noord-Brabant)

  Algemeen: Peter en Teresa houden varkens van het ras Bonte Bentheimers, een zeldzaam authentiek Nederlands-Duits varkensras uit het grensgebied Twente en Bentheim. De varkens scharrelen buiten in de wei rond. Peter voert zijn dieren onder andere met biologische gerst uit de regio, die we zelf malen. In de herfst mogen ze onze aardperen zelf opgraven. Omdat het een zuiver ras is en omdat ze langzaam groeien en speciaal gevoerd worden hebben ze een specifieke, eigen en bijzondere smaak.
  Sengersbroek is een kleinschalige ecologische, gastvrije boerderij met een streven naar zelfvoorziening. De kern van het bedrijf vormen de Bonte Bentheimers, een zuiver authentiek varkensras dat garant staat voor een speciaal varkensvlees product.
  Op de boerderij kan gelogeerd en gekampeerd worden. Een gezelschap kan worden ontvangen, bijbehorende catering en activiteiten verzorgd. Er is ruimte voor podium- en landschapskunst die, waar mogelijk, gekoppeld wordt aan duurzame projecten als water- en energiewinning. Het behoud van het landschap, een natuurlijke verbinding van cultuur- en natuurgrond als verblijf voor mens en dier voeren bij deze activiteiten de boventoon.
  De Bonte Bentheimer varkens krijgen volop tijd om te groeien, ruimte om te spelen en dat komt de smaak van het vlees ten goede.De varkens zijn SKAL-gecertificeerd, dus EKO! Diverse Eko-varkensvleesproducten van de Bonte Bentheimer zijn hier te koop.

  Verkoop aan huis mogelijk: iedere vrijdag 10:00-15:30 en op afspraak. Iedere zaterdag staan we op de biologische markt van Tilburg, iedere 3e zondag van de maand op de FeelGoodMarkt, Eindhoven. Daarnaast wordt ons vlees verkocht in de natuurvoedingswinkels van Asten en Maastricht, op de Genneperhoeve, Eindhoven en volgens afspraak.

meer "Winkel" in de provincie Noord-Brabant terug naar overzicht