Bezig met laden...
 • Winkel
  Kasteelhoeve Puth
  Steinweg 2
  6367 GM
  Voerendaal (Limburg)

  045 575 1931

  Algemeen: Kasteelboerderij Puth is een biologisch akkerbouwbedrijf met vollegronds groenteteelt; consumptie-aardappelen, suikerbieten, brouwgerst, spelt, graszaadteelt, witte en rode kool, rode en gele uien, winterpeen ( vers en industrie), witlofpennenteelt, gras/klaver en maïs. Kasteelboerderij Puth is een oude typisch Limburgse carré boerderij met kasteel, gelegen in het mooie glooiende Limburgse heuvellandschap. Doordat het een pachtbedrijf is, liggen de akkers aaneengesloten, aan drie zijden omsloten door beken: de Hoensbeek, de Molenbeek en de Geleen- en Retersbeek. Het grootste gedeelte van de gronden, van het 45 ha groot akkerbouwbedrijf, bestaat uit de alleen in Zuid.Limburg. voorkomende Lössgronden, de rest zijn beekgronden.

  De Kasteelboerderij is gelegen aan de oude Romeinse heerweg van Coriovallum naar Mosae Trajectum, nabij Villa Rustica. 7 ha groot ommuurde Romeinse boerderij, waar een oude graansoort 'spelt' gevonden werd tijdens de opgravingen van de tachtiger jaren. Ook bij de Kasteelboerderij wordt spelt verbouwd. Biologisch speltbrood smaakt niet alleen verrukkelijk maar heeft ook een hoge voedingswaarde! Een aanrader!
  Ruim 2000 jaar worden er op onze akkers producten verbouwd; sinds 2001 weer op de manier zoals dat vele eeuwen gebeurde: zonder chemische gewasbeschermingsmiddelen en zonder kunstmest.

  Biologische brouwgerst wordt geteeld voor het brouwen van biologische bier van Limburgs Land. Echte bierproevers spreken er lovend over. Sinds enkele jaren wordt er geëxperimenteerd met biologische hop, ook een ingrediënt voor Limburgs Land Eko Pilsner.

  maandag t/m zaterdag 09:00-19:00 uur.

  Producten:

  Eind 2017 ben ik gestopt met mijn bedrijf vanwege leeftijd.

meer "Winkel" in de provincie Limburg terug naar overzicht