Bezig met laden...
 • Boer
  De Hooilanden
  Slagsteeg 20
  6721 NR
  Bennekom (Gelderland)

  0318 417 413

  WINKEL
  Onze winkel werkt met een vasteklantensysteem en voor het eerste bezoek moet u daarom even een afspraak maken, telefonisch of per mail, zodat wij u de werking kunnen uitleggen. Onze producten liggen echter ook bij de boerderijwinkel van Boerderij Van Steenbergen (Dijkgraaf 1 in Bennekom), de Hoge Born (Bornsesteeg 87 in Wageningen) en Natuurvoedingswinkel De Kardoen in Bennekom.


  ga naar de website

  Algemeen: De kern van ons bedrijf is de melkveehouderij. Het zorgen voor onze koeien en het samenwerken met de natuur is onze grootste en meeste leerzame uitdaging, waar we erg van genieten. Het biologische principe is voor ons erg belangrijk. Vanaf 2004 zijn wij bezig geweest het bedrijf om te draaien van een moderne, grote, intensieve melkveehouderij, naar een mooi biologisch bedrijf. De natuur en de menselijke maat vormen daarbij onze belangrijkste uitgangspunten.

  Producten: Sinds 2013 maken we van deze melk nog meer mooie producten: de rauwmelkse Blaarkopboter en de volvette Hooilander graskaas. Daarnaast zwaaien we de koeien die niet langer melk geven niet meer uit naar de markt, maar verkopen wij hun vlees vanuit onze eigen boerderij. Door de vele kilometers die onze koeien maken is hun vlees mooi rood en dooraderd en vol van smaak.

  RAUWE MELK
  Steeds meer mensen willen de melk rechtstreeks van de koe. Verse melk, net gemolken. Wij verkopen rauwe melk rechtstreeks uit de melktank. U mag zelf met uw fles of emmer bij ons de melk uit de tank aftappen, zo van de koe, slechts gekoeld en gefilterd.

  BOTER
  In het beweidingsseizoen van de koeien, van maart tot oktober, wordt er rauwmelkse boter gemaakt in de eigen boterkarn. Dit doen we op ambachtelijke wijze in onze Hoeve. De ochtendmelk wordt afgeroomd. Hierna wordt de room aangezuurd. De room rijpt dan 48 uur en wordt daarna gekarnd. Wat er dan ontstaat is een heerlijke, smaakvolle rauwmelkse grasboter.

  KAAS
  In onze kaasmakerij maken we twee soorten kaas van onze eigen melk:

  Hooilander Graskaas, een heerlijke kaas die uitsluitend wordt gemaakt als onze koeien buiten lopen en er vers gras beschikbaar is. Dit zorgt voor een heerlijke smaakvolle graskaas.

  Hooilander Blaarkop, een bijzondere kaas met natuurkorst van een vochtige rijping die we laten rijpen in onze eigen rijpingsruimte. (www.meester-affineurs.nl)

  VLEES
  Bent u toe aan een intense nieuwe smaakbeleving? Dan is het zeker de moeite waard om een stukje vlees van de Blaarkop te proberen. Het vlees van de Blaarkop is aan een opmars toe. Door de mooie vet-aders die het vlees marmeren heeft het vlees een bijzondere krachtige smaak. Onze koeien staan veel buiten en krijgen daardoor veel beweging. Het vlees van de Blaarkop is daardoor mooi gerijpt en van nature roder vlees.

meer "Boer" in de provincie Gelderland terug naar overzicht