Bezig met laden...
 • Horeca
  Het Ambacht
  Burgemeester Falkenaweg 56
  8442 LE
  Heerenveen (Friesland)

  0513 232 172

  maandag: Gesloten
  dinsdag: 17:30–21:30
  woensdag: 17:30–21:30
  donderdag: 12:00–14:30, 17:30–21:30
  vrijdag: 17:30–21:30
  zaterdag: 17:30–21:30
  zondag: Gesloten


  ga naar de website

  Algemeen: In de keuken van Het Ambacht bereiden patron cuisinier Henk Markus en zijn brigade, het beste dat het Friese land, het boerenerf en de Waddenzee aan lekkers voortbrengt, in gerechten met een Mediterrane twist.


  diklapharderMarkus zoekt zijn inspiratie en ingrediënten als rechtgeaarde Fries liefst zo dicht mogelijk bij huis. Hij werkt met verantwoorde producten. Dus schotelt Markus geen overbeviste tonijn voor. Liever bereidt hij een harder, een onderschatte maar smakelijke vis uit de Waddenzee - de tonijn van het noorden. Of een zeebaars, afkomstig van de Harlingen 11. Als het even kan haalt Markus de verse vangst zelf van boord. Dat doet hij ook met de langoustines en platvis van de BCK-40. De Noordzee en het Wad bieden volgens de chef voldoende alternatieven voor overbeviste soorten.

  Ook de boerenstand in Friesland is zich volgens Markus bewust van zijn verantwoordelijkheid. Waarom parmezaan uit Italië halen, als Rijpkerkerkaas net zo bijzonder is? Het scharrelvlees van het Sweachster Angus is zeker zo goed als het Black Angus uit Schotland. De scharrelkippen uit Echtenerbrug hebben een best leven gehad in vrije uitloop. Daarvoor hoef je geen Bresse-kippen te importeren.

  En op de bijzondere kaaswagen tref je bijvoorbeeld de Bleu de Wolvega, de Rode Jutter van Terschelling en de Machedoux van geitenhouderij De Oude Streek in het Groningse Westerkwartier.