Bezig met laden...
 • Boer
  De Kooihoek
  Exelseweg 6
  7245 VE
  Laren (Gelderland)

  Variabel. Wil je zeker weten dat we thuis zijn? Neem dan van te voren even contact op.


  ga naar de website

  Soort bedrijf: Schapen-Kaasboerderij

  Algemeen: Op Melkschapenbedrijf en kaasboerderij De Kooihoek worden al sinds de jaren zeventig schapen gemolken en biologische schapenkazen gemaakt. Sinds 1988 is dat op deze plek, in Exel in de Achterhoek.

  Momenteel worden er tussen de 70 en 80 schapen gemolken. Alle melk wordt op het bedrijf zelf verwerkt tot rauwmelkse kaas. De melk wordt dus niet van te voren gepasteuriseerd of gethermiseerd.

  Vanaf het begin af aan wordt er op De Kooihoek biologisch geboerd. ‘Bio’ staat centraal in onze hele manier van werken, dus dit gaat verder dan het volgen van de wettelijke regels voor biologische productie. Wat dat betekent kun je lezen onder ‘biologisch boeren’. Ons bedrijf is (natuurlijk) skal-gecertificeerd, skal-nr. 6694.

  Onze kaas is onder meer te koop op de biologische boerenmarkt in Utrecht. Elke vrijdag van 10.00 u tot 18.00 op het Vredenburg. Zie voor verdere verkrijgbaarheid onze website: www.dekooihoek.nl

  Producten: SCHAPENKAAS gemaakt van rauwe melk. (Biologisch)

  Verpakkingsvrij: Een stukje kaas wordt standaard verpakt in een kaaspapiertje, maar het kan ook zonder als je dat liever hebt.

meer "Boer" in de provincie Gelderland terug naar overzicht