Bezig met laden...
Een ontmoeting met de oesterzwam
25 september 2016

Wanneer ik mij gegrepen voel door een bepaalde smaak, geur of beeld, dan is het ineens een woord, soms een zin, vragend om een gedicht. Met een lonkende gewaagdheid, balans,  diep, fris of die mega goede combi met bite.

 

Bij vriendschappen of verliefdheid is elkaar kennen telkens nieuw, unlimited.

Bij planten, kruiden, fruit, bonen, noten, zaden paddenstoelen etc. heb

Ik elke keer ook een nieuwe ontmoeting.

 

Oesterzwam, what are you up to?

Zwetend in de pan, vurig met rode peper, doorrookt met uitjes knof en dan zo’n  versmolten-gevoel  door dat handje havermout. Word je een burger met lente ui en crispy walnoten… a’little smooth, oven gebakken? En zoek je die knapperige komkommers, tomaatjes.. tevreden zacht zuchtend op dat blaadje sla?

 

De betekenis dat zo’n gerecht krijgt terwijl je je in één keuken begeeft met die oesterzwam is natuurlijk onvermijdelijk hetgene waar je je mee voedt. Je voedt je met dat ontzettende sterke karakter van die oesterzwam: woest, met body, versmolten, licht doorrookt  maar toch ook fris en tevreden.  Precies dat…