Bezig met laden...
 • Afhaalpunt
  Buurderij Maastricht West
  Drabbelstraat 7
  6212 XL
  Maastricht (Limburg)

  434072864

  Elke woensdag van 18:30 - 19.45


  ga naar de website

  Soort bedrijf: Lokale "markt" met duurzame, groene producten

  Algemeen: Lokale producten worden rechtstreeks door de boeren en producenten aan de consumenten overhandigd. Korte voedselketen en transparantie staan voorop !
  Er doen ongeveer 20 producenten mee. De consument bestelt de producten online. Hierdoor blijft de producent nooit met een overschot zitten.
  De Buurderij bijeenkomst vindt wekelijks plaats. Er zijn vanaf april 2018 twee Buurderijen in Maastricht; 1 in West en 1 in Oost.

  Producten: Als hoofdproducten zijn aanwezig : groenten, fruit, vlees, brood en zuivel.
  Verder ook koekjes, honing, jams, chocolade, soepen, vis, kruiden en kruidenproducten, bier, wijnen, meel, muesli etc.
  De producten zijn lokaal (binnen een straal van max. 50 km rondom Maastricht). Ook zijn de producten zo natuurlijk mogelijk geteeld en geproduceerd. Niet elke producent heeft een Bio certificaat. De producten die wel bio gecertificeerd zijn op de bestelsite zichtbaar met een een bio symbool. De producent die geen bio certificaat heeft, geeft online zoveel mogelijk informatie over de wijze van productie en de afkomst van de inhoudsstoffen. Bovendien kan de klant altijd in een gesprekje met de boer om nadere toelichting vragen en zijn/haar wensen kenbaar maken.

  Aanvullend: De Buurderij wordt gehouden in de natuurlijke en educatieve tuin van CNME Maastricht en regio: Natuurtuinen Jekerdal. De tuin is de moeite van het bekijken waard.
  Je kunt een rondje door de tuin maken en/of de kinderen laten genieten van de speelnatuur.

  Verpakkingsvrij: Onze producenten letten op een zo duurzaam mogelijke wijze van verpakken. Het retour inleveren b.v. eierdozen wordt op prijs gesteld i.v.m. het hergebruik van de dozen. Paddenstoelen worden ter plekke afgewogen en in een papieren zak meegegeven.
  Bij elke 1e bestelling ontvangt de klant een katoenen Boeren en Buren tas, die daarna telkens gebruikt kan worden.

meer "Afhaalpunt" in de provincie Limburg terug naar overzicht